AĞRI KÜRTAJ

  • KLİNİĞİMİZDE BÜTÜN HASTA BİLGİLERİNİN GİZLİLİĞİ KESİN OLARAK SAĞLANIR
  • AYRICA KLİNİĞİMİZDE TEK KULLANIMLIK MALZEME (KANÜL) KULLANILIR. BASKA HASTALARDA KULLANILAN KANÜLLER İLE KÜRTAJ YAPILMAZ.
  • SADECE VAKUM YÖNTEMİ İLE KÜRETAJ YAPILIR. METAL BİR CİHAZ VEYA AKSAM KESİNLİKLE KULLANILMAZ.
  • KÜRETAJ  İŞLEMİ SON DERECE GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE YAPILIR. DAHA SONRA GEBE KALMAK İSTEDİĞİNİZDE SORUN YAŞAMAZSINIZ.
  • KÜRTAJ İŞLEMİ HASTANE ORTAMINDA TAMAMEN STERİL ŞARTLARDA YAPILIR.

Ağrı Kürtaj Kliniğimiz’de hasta mahremiyetine katı kurallarla özen gösterilir. Hasta bilgileri hiçbir şekilde üçüncü kişi veya kurumlarla paylaşılmaz.

Ağrı’da Kürtaj Yapan Doktorlar Kliniğimiz’de il dışından gelen hastalarımıza öncelik tanınmaktadır. Sorularınız ve sıra önceliği için  0 542 225 89 12 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. Yoğunluk nedeniyle cevap verilemediği durumlarda kısa mesaj veya WhatsApp yoluyla ulaşabilirsiniz veya iletişim kısmından mail atabilirsiniz.

Kürtaj Sonrasında Kanama Olur Mu?

Dilatasyon işlemi tamamlandıktan sonra bir defa kullanılıp atılan  ve “karmen enjektörü” olarak isimlendirilen negatif basınç sağlayan bir enjektöre monte edilen  plastik kanüller rahim ağzından geçirilerek, rahim boşluğuna ulaşılır. Bu kanüller yumuşak ve elastik olup pipetlere benzerler. Kanül yerleştirildikten sonra, yukarıda bahsettiğimiz ucu bu amaç için üretilmiş 60 santilitrelik, vakum yaratan özel enjektöre bağlanır. Enjektörün düğmesi açılarak negatif basınç oluşması sağlanır ve enjektör ileri geri hareket ettirilerek rahim içi temizlenir. Bu işlem lokal anestezi altında hastaya oldukça rahatsızlık ve acı vermektedir. Rahim içi negatif basınç ile tamamen temizlenene kadar işleme devam edilir.  Eskiden bu işlem vakum yerine  keskin küretler ile rahim içi boşluğu temizlenerek yapılırdı.

Önceden kullanılan bu küretler günümüzde artık pek tercih edilmemektedir. Hem rahim delinmesi hem de işlem sonrasında rahim iç zarlarının yapışmasına bağlı ileride gelişebilecek kısırlık ihtimali keskin küretler ile çok artmaktadır. 10 haftalıktan küçük gebeliklerin sonlandırılmasında keskin küretlere gerek yoktur. Eğer tıbbi bir neden ile ve hekimler kurulu kararı ile 10 haftadan büyük bir gebeliğin sonlandırılmasına karar verilmiş ise bu işlem daha büyük kanülleri vekum enjektörü yerine vakum cihazlarına bağlayarak yapılır ve ardından keskin küretler ile parça kalıp kalmadığı mutlaka kontrol edilir. Bu sebeple zaten 10 haftadan büyük gebeliklerin kürtajı risklidir.

Uzak bir ilde oturuyor olsanız bile sadece soru sormak için rahatlıkla mesaj atabilirsiniz, arayabilirsiniz, ortalama fiyat bilgisi alabilirsiniz. Lütfen çekinmeyin.

Tel ve WhatsApp: 0 542 225 89 12


Yorum yaz

Bir yanıt yazın